Site icon Opsumo

En perfekt ølfestival | Knut Alberts ølblogg

En perfekt ølfestival |  Knut Alberts ølblogg

De kommer ikke perfekt, selvfølgelig. Bryggerifestivalen i Trondheim – Trondheim Bryggerifestival nærmer seg imidlertid. Det har vært en årlig begivenhet siden 2013, og har funnet sted på Stortorget i Trondheim første torsdag-lørdag i august. I år var det rekord med 60.000 besøkende, den desidert største ølfestivalen i Norge.

10 grunner til suksessen:

1. Innstillingen. Midt i det historiske sentrum av byen. Takket være en brann på 1700-tallet har denne delen av byen brede gater med mye plass. Ølfestivalen ligger i sentrum av en matfestival som tilbyr en mengde fersk mat fra småskalaprodusenter. Rikelig med rennende vann til drikke og rengjøring av glass. Mange sitteplasser, både utendørs og skjermet. Veldig praktisk for offentlig transport.

2. Timingen. En rimelig spredning av turister, de fleste av lokalbefolkningen er tilbake fra ferien. De som jobber i nærheten kan stikke innom etter jobb. En god mulighet til å møte venner etter sommerferien og finne veien inn til byen.

3. Rutinene. Det har vært utfordringer opp gjennom årene, fra lokale myndigheter som nektet å gi bevilling til frysing av øl fordi termostaten på en beholder ble for kald. De fleste humper er fjernet, lokalet er det samme, ressursene brukes på å gjøre det til en god opplevelse.

4. Det profesjonelle personalet. Arrangørteamet, selvfølgelig, med opparbeidet kunnskap, profesjonell holdning og et vennlig smil. Jogging regneark, media, VIP-besøkende, matkuponger og hva har du. Kjernestaben jobber med dette i løpet av året, og noen har holdt på lenge. Sikkerheten er profesjonell og vennlig, løser problemer med et smil.

5. De frivillige. De jobber tidlig og sent, rydder, feier, deler ut ølfat, koker kaffe, gjør alt det usynlige arbeidet. Min ydmyke del i dette er å hjelpe et av bryggeriene med å servere ølene sine som frivillig.

6. Bryggeriene. Du kan alltid krangle om utvalget, men denne matchen av regionale og nasjonale bryggerier samt noen få internasjonale gjester fungerer veldig bra. Og mest sannsynlig serverer bryggerne selv ølene, og hvis du møter opp tidlig, har du tid til en prat. 30+ bryggerier betyr at det er noe for enhver smak.

7. Ølene. Disig, røkt, lyst, overskyet. Blek, rød, rav, brun, svart. Alkoholfri, lett, fatlagret, humlet, maltet, belgisk-inspirert. Kellerbier, Neipa, Quad, Biere de Garde, Weizenbock, mjød, skryt, iscider.

8. Bakscenen kameratskap. Det er nok plass til å sette seg ned, ta en kaffe og en matbit og snakke med kollegene dine. Hvis det er tekniske problemer med utstyret, er det alltid noen som er villig til å hjelpe. Når en fat er tømt, ringer du en bjelle, og utløser høy jubel bak disken. Og hvis du ikke har en spesiell ølstil, kan du alltids peke på et annet bryggeri som kan hjelpe.

9. Lokalbefolkningen. En god blanding av mennesker. Ung og gammel, by og land, øl-tickers og noe lett, takk. Familievennlig på dagtid, som også betyr at alle oppfører seg. Med 60.000 besøkende i løpet av de tre dagene, trenger bare en håndfull å bli eskortert ut.

Beau fra Monkey Brew (over) sa det godt: Alle disse smilende ansiktene som står i kø for å smake på ølene dine, gjør opp for lang vinter når du sverger over utstyr som går i stykker eller øl du må skjenke ut.

10. Været. Noen ganger kommer det en byge, men værgudene, som ofte ødelegger trondheimssommeren, favoriserer vanligvis denne helgen.

Ansvarsfraskrivelse – Jeg lager en ølquiz og andre strøjobber for festivalen, men jeg er ikke involvert i noen beslutninger eller organisering.

Exit mobile version