Site icon Opsumo

No-Bake Raspberry Jelly Cheesecake (ostekake med gelélokk)

No-bake raspberry jelly cheesecake

Når kakebordet er fullt av delikatesser, vil denne ostekaken med bringebærgelé uten baking med sin livlige rosa-røde topp og elegante statur definitivt skille seg ut. En klassisk og populær festkake, den dukker alltid opp til Norges Grunnlovsdag, bryllup, konfirmasjon og andre jublende anledninger.

Den har alle merkene til en flott ostekake uten bake; en smuldret fordøyelsesskorpe, en jevn og litt syrlig fylling, og et jiggly bærsentrisk topplag. Den har en delikat balanse mellom fløyelsmyk tekstur og oppdrift, og bygger på enkelheten til denne herlige desserten.

Jeg liker å bruke min standard ostekakeoppskrift og deretter toppe den med bringebærgelé, selv om du kan bruke hvilken som helst annen smak du ønsker. En dekorasjon av friske bær på toppen løfter virkelig kaken frem på den mest iøynefallende måten. Spiselige blomster og fersk mynte vil også være hjertelig velkommen.

Måtte alle feiringene være like velsmakende og morsomme som denne No-Bake Raspberry Jelly Cheesecake!

No-Bake Raspberry Jelly Cheesecake (ostekake med gelélokk)

Serverer 8 til 10

Til ostekaken:

½ pund (225 g) digestive kjeks, grovt knust (eller en annen favorittkjeks) ½ kopp (112 g) lettsaltet smør, smeltet 1 kopp (240 ml) vann 4 ½ unser (125 g) gelatinpulver med sitronsmak ½ pund ( 225 g) naturlig kremost 1 ¼ kopper (300 ml) lett rømme 1 kopp (120 g) konditorsukker 1 ¼ kopper (300 ml) tung krem

For gelétoppen:

4 ½ unser (125 g) gelatinpulver med bringebærsmak 1 kopp (240 ml) vann Sesongens frukt, til pynt (valgfritt)

Smør en 9-tommers (23 cm) springform og kle pannen med bakepapir og smør papiret.

I en stor bolle rører du sammen knust kjeks og smeltet smør. Trykk kjeksblandingen på bunnen av den tilberedte pannen og avkjøl til den skal brukes.

Kok opp vannet i en liten kjele. Tilsett gelatinen med sitronsmak og rør til den er helt oppløst. Hell i en middels, varmesikker bolle og la avkjøles helt. Tilsett kremosten og rør for å blande seg helt.

I en andre stor bolle, visp sammen rømme og konditorsukker. Tilsett kremost-gelatinblandingen og visp for å kombinere.

I en annen middels bolle, visp den tunge fløten til det dannes stive topper, tilsett deretter røren og vend den forsiktig sammen.

Hell røren over kjeksskorpen, glatt toppen og sett i kjøleskap i minst 2 timer eller til den har stivnet.

Til gelétoppen, i en liten kjele, kok opp vannet. Tilsett gelatinen med bringebærsmak og rør til den er helt oppløst. Hell i en middels, varmesikker bolle og la avkjøles. Når den er avkjølt, men fortsatt rennende, hell den forsiktig over den satte ostekaken og jevn med en skje for å fjerne eventuelle luftbobler. Avkjøl i 1 time eller til stivnet.

Server som den er eller topp med sesongens frukt.

Exit mobile version