Ny studie avslører sammenhengen mellom ultraprosessert mat og depresjon

0
Ultraprosessert mat, Depresjon | Ny forskning: Ultraprosessert mat øker sjansen for depresjon
  • Å spise mye ultraprosessert mat kan øke risikoen for å utvikle depresjon, ifølge en studie utført av brasilianske forskere.
  • Studien fulgte nesten 16 000 deltakere over en periode på 18 måneder, og fant økt forekomst av depressive symptomer hos de som spiste mer ultraprosessert mat.
  • Professor Simon Nitter Dankel ved Universitetet i Bergen påpeker at studien viser en tydelig sammenheng mellom kosthold og depresjon.
  • Det er viktig å ta på alvor funnene fra slike studier for å sikre et godt kosthold i befolkningen.
  • Ultraprosessert mat kan også øke risikoen for kreft og andre alvorlige sykdommer.
  • Mangel på næringsrik mat kan bidra til depresjon og andre helseproblemer.
  • Å spise for mye ultraprosessert mat kan føre til fordøyelsesproblemer, ustabilt blodsukker og symptomer på avhengighet.
  • Studier tyder på en sammenheng mellom dårlig kosthold og tidlig død, samt livsstilssykdommer som kreft, diabetes og demens.
  • Det er viktig å sikre at maten vi spiser gir nok næring for god helse og livskvalitet.

Les hele artikkelen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her