RØRT: Håvard Holmefjord Lorentzen.

– Det kom noen tårer før start, sier Lorentzen til VG – mens kom fra mange nasjoner gir ham en klem.

Håvard Holmefjord Lorentzen (31) har gått sitt siste skøyteløp. Han ble heiet fram av hele skøyte-familien i ishallen i Inzell.

Publisert: 08.03.2024 21:26 | Oppdatert: 08.03.2024 22:05

• Håvard Holmefjord Lorentzen avsluttet Sprint-VM i Inzell med en 6. plass på 1000 meter, som resulterte i en 5. plass totalt. Kineseren Ning vant gullet.
  • Lorentzen har tidligere vunnet gull på 500 meter og sølv på 1000 meter under OL i Sør-Korea i 2018, samt bronse på 1000 meter under OL i Beijing fire år senere.
  • Etter løpet vinket Lorentzen rørt til hallen, og på tribunen stod samboer Hege Bøkko og datteren Emilie og vinket tilbake.
  • Lorentzen takket jentene sine for støtten, og delte øyeblikket med andre utøvere som ga ham en klem.
  • Bjørn Magnussen imponerte også på 500 meter og endte på 4. plass, kun et tidel unna pallen.
  • Martine Ripsrud annonserte at dette var hennes siste løp i karrieren, og det ble en følelsesladet avskjed sammen med lagvenninnen Julie Nistad Samsonsen.
  • Senere vil også Sverre Lunde Pedersen ta farvel med skøytesporten på toppnivå under Allround-VM i Inzell lørdag og søndag.