Ultraprosessert mat kan redusere levealderen

0
Ultraprosessert mat kan forkorte livet

En ny studie har vist at ultraprosessert mat kan forkorte livet med mer enn 10 prosent.
Risikoen for å dø er 14 prosent for kvinner og 15 prosent for menn.
Lettbrus anses som den viktigste bidragsyteren til ultraprosessert matforbruk, etterfulgt av sukkerholdig brus og raffinerte kornprodukter som brød og bakevarer.
Studien indikerer at de som spiser mest ultraprosessert mat har større sjanse for å dø av hjertesykdommer eller diabetes, mens det ikke var noen økning i kreftrelatert død.
Bearbeidet kjøtt som bacon, pølser og hamburger blir også ansett som farlig og ultraprosessert mat.
Helsedirektoratet i Norge anbefaler å spise mer grønnsaker, frukt, bær og fisk, mindre rødt kjøtt, salt, sukker, brus, saft og godteri, velge grove kornprodukter, olje i stedet for margarin, magre meieriprodukter og vann i stedet for saft og brus.

Les hele artikkelen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her