Bringebær Marengskake – Lidenskap for Bakst: La deg inspirere!

0
Passion For Baking :::GET INSPIRED:::

Hei alle sammen, det er helg og det perfekte tidspunktet å bake noe søtt. Forrige uke delte jeg oppskriften på pavlova som mange av dere lagde, jeg elsket å se mesterverkene deres.

Oppskriften er en marengskake med bringebærsvirvler. For marengsbunnen bruker jeg @meringuegirls teknikk, hvor sukkeret varmes opp i ovnen før det tilsettes eggehvitene. Jeg elsker virkelig resultatet av marengskake-lagene, det er så festlig og bakes på omtrent en time.

Jeg blander kald bringebærkompott inn i marengsen. Kombinasjonen av søt marengs og frisk bringebærkompott er en fantastisk kombinasjon. Du trenger virkelig ikke mer enn noen få spiseskjeer i hver kakeform for å få denne herlige bringebærsmaken.

Du kan fylle denne kaken som er så enkel å lage med krem og pasjonsfruktpuré som du ser på bildet nedenfor.

Eller med krem, pasjonsfruktpuré og mangoskiver som du ser på bildet nedenfor.

Bringebærkompott
250 gram ferske eller frosne bringebær
3 ss hvitt sukker
saft av 1/2 sitron

Marengskake
300 gram hvitt sukker eller superfint sukker
150 gram eggehviter, romtemperert
En klype kremstein eller noen dråper sitronsaft
1 til 2 ss bringebærkompott (se oppskriften over)

Fyll og montering
200 gram kremfløte, kald
1 til 2 ts vaniljebønne-pasta, valgfritt
2 pasjonsfrukter eller annen frukt

Retningene for bringebærkompotten
Du vil ha rester når du lager denne bringebærkompotten, men den holder seg bra i kjøleskapet og er deilig på yoghurt.
Kombiner bringebær, sukker og sitronsaft i en foodprosessor og prosesser på lav hastighet til det blir flytende.
Hvis du bruker frosne bringebær, prosesser bringebærene på høy hastighet til det blir flytende.
Silt kompotten gjennom en finmasket sil og kast frøene.
Kjøl ned kompotten mens du forbereder marengsblandingen.

Retningene for marengskaken
Forvarm ovnen til 200 °C. Smør lett to 20 cm runde formkjeks og sett til side. Linje bunnen av formene med bakepapir. Forbered en kjøkkenmaskin. Tørk skålen og vispen i kjøkkenmaskinen med et papirhåndkle fuktet med litt sitronsaft for å fjerne eventuelle spor av fett.
Legg sukkeret i en langpanne og varm opp sukkeret i midten av ovnen i 7 minutter.
Hell eggehvitene i kjøkkenmaskinen og visp dem sakte i noen minutter. Tilsett kremstein eller noen dråper sitronsaft.
Når eggehvitene begynner å skumme, øk hastigheten til middels slik at marengsen blir stive topper.
Når det er 30 sekunder igjen av at sukkeret er i ovnen, skru opp mikseren til høy hastighet.
Ta sukkeret ut av ovnen og skru deretter ovnen ned til 100 °C.
Med mikseren på full hastighet, tilsett veldig sakte en spiseskje varmt sukker i de stivpiskede eggehvitene.
Sørg for at blandingen blir stiv igjen etter hver spiseskje sukker.
Når alt sukkeret er tilsatt, fortsett å vispe på full hastighet til du har en glatt, stiv og blank blanding og alt sukkeret er inkorporert.
Del marengsen jevnt mellom de to formene. Drypp 1 til 2 ss kald bringebærkompott på toppen av marengsen.
Bake marengskakene i midten av ovnen på 100 °C i ca. 1 time. Slå av ovnen og la lagene avkjøles helt i ovnen.
Like før servering, kjør en veldig tynn kniv rundt kantene på hver form for å løsne marengsen, løft marengsen forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.

For fyll og montering
Pisk kremen og vaniljen på middels hastighet til det blir luftig, ca. 2 til 3 minutter.
Legg den første marengslaget på kakefatet. Spred 3/4 av vaniljekremen på toppen.
Tilsett pasjonsfruktpuré på toppen og spre resten av kremen oppå.
Hvis du legger til frukt, legg til det i stedet.
Legg det andre laget på toppen, server umiddelbart. Det er best å skjære marengskaken med en tandert kniv, men ærlig talt, en marengskake som er kuttet ser veldig rotete ut, men den er deilig, og det er det viktigste.
Kos deg.

Jeg ønsker dere alle en fantastisk helg, Klem fra Manuela xoxo.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her