“Enkel og deilig kirsebærkake oppskrift fra helleskitchen”

0
Superenkel og digg kirsebærkake - helleskitchen

Jeg elsker å eksperimentere med oppskrifter, og en av mine favoritter er en enkel kakeoppskrift som jeg alltid kommer tilbake til. Denne oppskriften ble funnet av moren min i et dansk blad på 70- eller 80-tallet, og den har vært en favoritt i familien siden den gang.

Oppskriften er enkel og allsidig, og jeg har prøvd å variere fyllet med ulike frukter og bær. Blåbær er det klassiske valget, men jeg har også brukt bringebær, fersken, pærer og plommer med suksess. Nylig prøvde jeg å bruke frosne kirsebær, og resultatet ble fantastisk! Jeg valgte å tilsette fersk vaniljestang for ekstra smak, men det er valgfritt.

Grunnoppskriften er inkludert i min forrige kokebok, “Litt av alt”, og for de som ikke har den tilgjengelig, deler jeg den her på bloggen gratis.

Ingredienser:
– 200 g romtemperert smør
– 250 g sukker
– 3 egg
– 150 g hvetemel
– 1 ts bakepulver
– evt 1 vaniljestang
– 300 g kirsebær (frosne bær kan også brukes)

Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft og smør en 20 cm springform.
2. Pisk smør og sukker til en hvit krem. Tilsett egg og fortsett å piske. Tilsett eventuelt frøene fra vaniljestangen.
3. Tilsett hvetemel og bakepulver i røren og bland godt.
4. Hell røren i formen og tilsett kirsebærene. Trykk dem forsiktig ned i røren.
5. Stek kaken midt i ovnen i ca. 60 minutter, eller til en trespatel kommer ren ut av kaken. Avkjøl kaken på rist før servering.

Denne kaken er enkel å lage, men alltid en suksess. Prøv den med ulike frukter og bær, og nyt den til en kopp kaffe eller te. Kos deg med bakingen!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her