Jeg elsker å eksperimentere med oppskrifter, og en av mine favoritter er en enkel kakeoppskrift som jeg alltid kommer tilbake til. Denne oppskriften ble funnet av moren min i et dansk blad på 70- eller 80-tallet, og den har vært en favoritt i familien siden den gang.
Oppskriften er enkel og allsidig, og jeg har prøvd å variere fyllet med ulike frukter og bær. Blåbær er det klassiske valget, men jeg har også brukt bringebær, fersken, pærer og plommer med suksess. Nylig prøvde jeg å bruke frosne kirsebær, og resultatet ble fantastisk! Jeg valgte å tilsette fersk vaniljestang for ekstra smak, men det er valgfritt.
Grunnoppskriften er inkludert i min forrige kokebok, “Litt av alt”, og for de som ikke har den tilgjengelig, deler jeg den her på bloggen gratis.
Ingredienser:
– 200 g romtemperert smør
– 250 g sukker
– 3 egg
– 150 g hvetemel
– 1 ts bakepulver
– evt 1 vaniljestang
– 300 g kirsebær (frosne bær kan også brukes)
Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft og smør en 20 cm springform.
2. Pisk smør og sukker til en hvit krem. Tilsett egg og fortsett å piske. Tilsett eventuelt frøene fra vaniljestangen.
3. Tilsett hvetemel og bakepulver i røren og bland godt.
4. Hell røren i formen og tilsett kirsebærene. Trykk dem forsiktig ned i røren.
5. Stek kaken midt i ovnen i ca. 60 minutter, eller til en trespatel kommer ren ut av kaken. Avkjøl kaken på rist før servering.
Denne kaken er enkel å lage, men alltid en suksess. Prøv den med ulike frukter og bær, og nyt den til en kopp kaffe eller te. Kos deg med bakingen!