Forbruker og livsstil: Risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag ved bruk av tannkrem og matvarer

0
Forbruker og livsstil, Helse | Brukes i tannkrem og matvarer: Kan føre til hjerteinfarkt og hjerneslag
  • Kunstige søtningsstoffer som Aspartam og Xylitol er mye brukt, men har kontroversielle effekter ifølge en ny studie fra USA.
  • Xylitol er funnet å øke faren for hjerteinfarkt, hjerneslag og død hos personer som bruker det mye.
  • Studien inkluderte 3000 personer fra USA og Europa, og viste at risikoen økte umiddelbart etter inntak av Xylitol.
  • Høye nivåer av Xylitol skyldes økt inntak av bearbeidet mat de siste tiårene.
  • Kritikere, som forsker Jacob Juel Christensen, påpeker at studien ikke tar høyde for BMI og måling av Xylitol i blodet kan komplisere tolkningen av resultatene.
  • Christensen støtter oppfordringen til videre forskning på kunstige søtningsstoffer, inkludert Xylitol, men oppfordrer til å konkludere mer forsiktig.

Les hele artikkelen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her