“Jordbærangst: Fare for tap av den norske jordbærsmaken”

0
Dagligvare, Dagligvarer | Frykter den norske jordbærsmaken kan forsvinne
  • Norsk jordbærproduksjon har endret seg mye de siste årene, med økt import av "produksjonsklare" jordbærplanter og flere som dyrker bær på "table top" i tunneler.
  • Bønder som Håkon Myklebust fra Valldal er bekymret for utviklingen, spesielt hvis norske og importerte bær begynner å smake likt.
  • Myklebust foretrekker å dyrke bær på friland, mens Jacob Mæle satser på table top i Rogaland.
  • Mæle mener at valg av sort har stor betydning for smaken på bærene.
  • Klimaendringer og villere vær har ført til økt satsing på tunneldyrking for å beskytte bærene.
  • Både produsenter som Myklebust og Mæle er opptatt av å velge sorter som gir god smak til bærene.

Les hele artikkelen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her