Skrive ut
Brontes sommerkålsalat
Det er coleslaw og så er det coleslaw. Jeg elsker coleslaw, det gjør jeg virkelig, men jeg avskyr det dystre fabrikklaget søppel som ser ut til å ha blitt standardpris i supermarkeder over alt. Spør du meg, er hemmeligheten bak en god slaw å sylte kålbunnen lett før du tilsetter en kraftig, smaksrik dressing. Kurs Side DishCuisine Skandinavisk Forfatter Bronte Aurell
Ingredienser
KÅLBASE300 g strimlet hvit- og rødkål1 rødløk2 store gulrøtter100 ml vann100 ml hvitvinseddik3 ss glasursukker½ ts saltDRESSING3 ssmajones3 sskjernemelk1 ss melis1 ts dijonsennep 1 ts hvitvinseddik bare om nødvendig½ ts selleri salt 1 ts revet fersk pepperrot eller pepperrot saus saltmalt svart pepper TIL SERVERING 3 vårløk/skålløk skåret i skiver 50 g ristede valnøtter hakket 30-35 g gresskar
Bruksanvisning
Legg den strimlede hvit- og rødkålen i en stor bolle. Finskjær rødløken i halve runder, og riv deretter (eller julienne, hvis du kan plages) gulrøttene og tilsett begge i bollen. I en annen bolle eller mugge/mugge blander du sammen vann, hvitvinseddik, melis/konditorsukker og salt. Hell over kålen, dekk deretter bollen og rist godt. La stå i minst én time, helst to – rist den en gang i blant. Du surrer kålen lett, og sørger for at den er lettere å spise og fordøye. Trykk kålen fri for overflødig eddikvæske og la den stå i en sil/sil til overflødig eddik har rennet ut. Kålen blir nå mykere og løken ser nesten litt kokt ut. Pass på at eddiken er godt presset ut, ellers blir sluttresultatet for surt. Bland sammen ingrediensene til dressingen. Bland dressingen med slaw og smak til – den skal være litt syrlig. Hvis ikke, tilsett en teskje ekstra eddik (dette kommer an på hvor mye av sylteagurksaften som ble presset ut – det er lettere å tilsette litt enn å ta ut hvis det er for mye). Rett før servering, brett inn vårløk/skålløk og ristet oppkuttet valnøtter. Dryss over gresskarkjernene for ekstra crunch. Denne coleslawen er ekstra deilig på dag to og tre – da blir den rosa (hvis du har brukt rødkål).
Notater
Oppskrift fra boken hennes ScandiKitchen (midt)sommer
Flott servert ved siden av Beef Lindstroöm-burgerne (eller bare som en side til de fleste andre sommerretter).
Innlegget Oppskrift: Den beste sommerslawen dukket først opp på ScandiKitchen.